Які продукти не можна зберігати в холодильнику

Щоб продукти були завжди свіжими і готовими до вживання їх прийнято зберігати в холодильнику. Однак існує ряд смакоти, яким це протипоказано.
Часом нам не вистачає місця на полицях холодильника і доводиться щось виносити на балкон, щоб воно залишалося свіжими. Найчастіше це відбувається через те, що ми зберігаємо в холодильнику консерви і закрутки, які не потребують постійному холоді, а тільки займають настільки цінне простір.
Баклажани, огірки, помідори і кабачки починають гнити і покриватися чорними плямами, їли їх весь час тримати в холоді.
Якщо Ви купили тропічних фруктів, то тримайте їх якнайдалі від холодильників. Зберігаючись в ньому, вони починають виділяти шкідливі для здоров’я речовини, тому розумніше помістити їх на якусь поличку в шафі.
Від холоду втрачає свої смакові якості і шоколад. На його поверхні починає накопичуватися конденсат, який псує смак і може привести до появи цвілі, якщо шоколад запакований в поліетилен.
Втрачають свої смакові і корисні якості мед і оливкове масло. Перший починає зацукровують і тверднути, а в другому утворюються пластівці.
Шкідливим для здоров’я є збереження в холодильнику розрізаної дині, так як вона починає виділяти етиленовий газ. Те ж саме відноситься і до гарбузі.
Цибулю і часник починають вять і втрачають свої смакові якості під впливом холоду.
Зберігання деяких продуктів може не тільки нашкодити їх смаковими якостями, але і пошкодити сам холодильник. Помістивши в нього каструлю з гарячим супом, Ви підвищуєте температуру всередині апарату, а це збільшує навантаження на мотор-компресор. Це змушує працювати мотор в більш активному режимі, скоротивши час на відпочинок, що явно не йде на користь. Крім цього, якщо згадати закони фізики, то виявиться, що різкий перепад температури може призвести до тріщин в керамічного і скляного посуду.
Досить пам’ятати список всіх цих продуктів, щоб зробити їжу ще більш смачною і корисною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *