Як вибрати соєвий соус

На сьогоднішній день в приготуванні деяких страв абсолютно неможливо обійтися без соєвого соусу. Їм заправляються різні салати, він служить маринадом для м’ясних страв, його добре додавати в рис і навіть іноді в суп. Дієтологи ж рекомендують соєвий соус як заміну звичайної харчової солі. Але мова йде тільки про якісне соєвому соусі, який не просто додасть страві неповторного смаку та аромату, але також досить сприятливо вплине на ваше здоров’я, оскільки в ньому містяться амінокислоти, вітамін В, а також цинк і залізо.

У даній статті ми поговоримо про те, як слід вибирати соєвий соус http: // tuktuk. ua / soevyy-sous. html і на що звертати свою увагу в процесі покупки.
Спочатку давайте розглянемо, як готується соєвий соус, у відповідності з усіма стандартами його якості. Отже, на пару або воді відварюються соєві боби, потім вони змішуються з пшеничного або ячмінної борошном, після чого залишаються для ферментації.

Цей процес може тривати від 30-40 днів до двох-трьох років. Після того, як соус настоявся, його пропускають крізь фільтри і розливають по місткостях. У натуральному хорошому соєвому соусі, який виготовлявся за всіма правилами, будь-які консерванти і підсилювачі смаку присутні не будуть.

Але зараз, при наявності технології розщеплення білків за допомогою хлористого водню, соєвий соус виготовляється набагато швидше, всього лише за кілька тижнів. А для того, щоб отримати необхідний смак і аромат, в соус додаються барвники, сиропи, сіль. Але, тим не менш, смак такого соусу і приблизно не схожий на натуральний.

При покупці радимо вам звернути увагу на упаковку. Хороший соус буде завжди в скляній пляшці, ні в якому разі не в пластиковій. Смак і аромат соусу здатний зберегтися виключно в склі, в пластиці він просто «загубиться».

Обов’язково перевірте цілісність кришечки, яким закритий соус. При транспортуванні вона могла пошкодитися, а, в такому випадку, і сам соус втратить свої смакові якості. Багато про що покупцеві може розповісти і етикетка. Перше, на що вам слід звернути увагу, це склад. У натуральному соусі, як ми вже говорили вище, не буде ароматизаторів і підсилювачів смаку, різних барвників і консервантів. Склад повинен бути «чистим», і в ньому повинні бути вказані виключно натуральні інгредієнти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *