Буває три групи чаїв-промислові, колекційні, і «нечайних чаї» складаються з рослин квітів і фруктових зборах. Але, при такому виборі, як вибрати смачний чай? Колекційні чай пройшли історію століттями. У таких чаїв зародилися певні традиції вирощування, приготування особливими способами. Саме такі чаї виробляють ручним методом, без допомоги машин.
Серед таких чаїв є Імператорські або просто знамениті серед поціновувачів тонкого смаку.
Але все таки в побуті більше використовується промисловий чай, треба розібратися як вибрати смачний чай. В першу чергу процес приготування дуже сильно відрізняється від китайських традицій.
У приготуванні промислового чаю спираються на біохімію. З зеленого листа можна отримати кілька видів чаю-чорний, зелений, червоний, жовтий і в свою чергу на розсипний, пресований, швидкорозчинний. Це залежить від технологічних процесів на фабриці. http: // www. kz. all. biz / chaj-chernyj-bgg1054772
На сучасних підприємствах процес відбувається поетапно: завяливание, скручування, ферментація, сушка, сортування.
Ферментація є основним процесом, де виділяється і окислюється чайний сік з дотиком кисню. Саме за цими сходами і класифікується чай.
При t ° 92-95 ° йде процес сушіння в спеціальних машинах, доводячи чай до вологості (3-7%). Чи не які надають перевагу туго скрученим, завдяки чому «вивільняється» аромат.
Після сушіння чаї йде сортування складаючи сорти шляхом змішування, на чаєрозважувальна підприємствах.
Самі распрастранённие чаї в торгових точках, це розсипчасті або байхові. Крупинки окремих чаїнок фасують в упаковку. Розсипчасті чаї діляться на листові, ламані і дрібні. Пресований чай мало відомі. Чай різної якості під пресом здавлюють, отримуючи з них брикети. Є чаї, в які додають екстракти або концентрати, таким дали назву екстраговані чаї. Це порошок або гранули створені хімічним шляхом.
Байхові листові і ламані ділять за родом листа і якістю фабричної обробці. Ламаний чай гірше зберігається і в ньому мало аромату, але зате швидко настоюється, завдяки що містить в ньому кофеїн.
Всі види чаю розрізняються по країнах, там де їх розрізняють і виробляють, а також по районам виростання.
Торгові сорти чаю виготовляють за допомогою змішування промислових сортів. Змішування можливо і чаїв з різних країн, наприклад грузинського і індійського.
Решта тепер ваша черга і вашим перевагою. Приємного вам чаювання.
Детальну інформацію читайте на сайті Allbiz.