Як приготувати японську страву

Ця стаття призначена для тих, хто ніколи не був у Японії, не пробував японські суші, але йому припала до душі місцева інтерпретація суші, ролів, гунканов і тому подібного. Тому тут немає всіх японських премудростей, але є прості рекомендації щодо того, як готувати суші вдома.

Що нам знадобиться:
рис для суші;
листи водоростей норі;

– спеціальний оцет для суші;
килимок макісу;
васабі;
морепродукти;

– соєвий соус;
маринований імбир.
Для начинки:
огірок / авокадо;
кунжут / ікра летючої риби;
вершковий сир Філадельфія.

Готуємо рис. Рис нам потрібен круглозёрний, що володіє кращою клейковиною. Пропорції рис / вода такі, що на дві склянки рису береться дві склянки води, в крайньому випадку, можна ще півсклянки додати. Ставимо на середній вогонь, чекаємо закипання, додавши розрізаний на кілька частин лист водоростей. Потім норі витягується, а рис вариться далі ще 20 хвилин на повільному вогні. Ще стільки ж часу даємо рису настоятися. Весь цей час кришку каструлі піднімати не можна!

Отже, рис настоявся і ми перекладаємо його в інший посуд і, акуратно перемішуючи дерев’яною лопаткою, додаємо оцту стільки, щоб кожна рісинки просочилася. Грудочки розбиваємо. Даємо рису охолонути.
Готуємо роли. Для ролів з одним видом начинки вистачить половини листа норі, для товстих – 2/3 аркуша. На килимок кладемо норі, шорстка сторона зверху, на неї – тонкий шар рису. Щоб рис не прилипав до рука, змочуємо їх постійно в холодній воді. Ми залишаємо сантиметр далекого краю порожнім.

Посередині викладаємо нашу начинку.
Піднімаємо ближній край килимка, притискаємо начинку і починаємо загортати рол. Прокатуємо пару раз для рівномірної щільності. Одержаний рол розрізаємо гострим ножем, попередньо змоченим у холодній воді, на 6 шматочків.

Щоб приготувати роли рисом назовні, килимок обертає харчовою плівкою. Перевертаємо норі рисом вниз, накладаємо начинку і звертаємо наш рол. Перед нарізкою ролу надається форма, його обсипають кунжутом, ікрою або обертають скибочками риби.
Якщо ніж достатньо гострий і постійно змочується холодною водою, то роли не розвалиться і легко розріжуть. Ось ви і дізналися, як готувати суші вдома.

Ну а якщо раптом не вийшло, але чекаєте гостей і треба накрити на стіл, то завжди є їжа на замовлення харків на сайті http: // tuktuk. ua / korobochka.
Смачного!

Детальну інформацію читайте на Tuk-Tuk.