Чим пахне несмачний абрикос? Він взагалі не пахне. Такі фрукти можуть бути красивими, проте купувати їх не варто. Вчені пояснюють, що подібні плоди могли бути оброблені хімічними речовинами, які уповільнюють дозрівання. І це призводить до втрати аромату у стиглого абрикоса. Відповідно в них і корисних речовин буде значно менше, ніж у якісного плода. Тому вибирати потрібно такі абрикоси, які мають досить виражений аромат. Адже вони містять речовини, які ефективно впливають на роботу судинної системи.
Намагайтеся вибирати фрукти щільніше, в м’яких і рідких міститься менше вітамінів. Розмір теж важливий при виборі абрикосів. Маленькі плоди солодшого і кориснішого. І звичайно ж звертайте увагу на колір. Шукайте на прилавках ярок-помаранчеві абрикоси. Такий колір говорить нам про високий вміст каротиноїдів, це речовини, які найбільш корисні в абрикосі.
Напевно, ви не раз помічали на плодах вкраплення. Якщо їх багато, то це говорить про те, що абрикоси вирощували в несприятливому середовищі. Але, якщо цяток немає зовсім, це теж не дуже добре. Це свідчення того, що абрикоси з великим вмістом хімії.
Не дивлячись на велику користь, зловживати абрикосами, все-таки, не варто. Фахівці рекомендують з’їдати в день не більше чотирьох штук або замінювати абрикоси курагою. Після сушіння абрикоса корисні властивості в ньому зберігаються, але їх значно менше, ніж у свіжих плодах. Крім того абрикоси можна заморожувати в морозильних камерах, варити варення або джеми, компот з абрикосів має специфічний смак.
Ось так, при правильному виборі абрикосів, ви отримаєте більш якісний продукт.