Недавні дослідження свідчать про позитивні властивості хлібної скориночки (звичайно, нормального запікання, а не занадто коричневої): в ній багато антиоксидантів — речовин, які перешкоджають росту ракових клітин, запобігають розвитку атеросклерозу судин, онкологічних захворювань товстого кишечника ». Також дієтологи акцентують, що українські пекарі традиційно пересолюють продукцію. «Є хліб, який містить мало солі, як« Здоров’я ». Але часто виробники користуються старими рецептами (особливо для соціальних видів хліба), де закладено багато солі. Раніше денна норма солі була до 20 г, зараз — максимум 5 м А якщо люди з’їдають по 300 — 350 г хліба в день, то тільки з цим продуктом споживають 10-12 г солі », — зазначила Ольга Муштрук.
На четвертому місці в рейтингу продуктів, популярних серед українських, інформувала Асоціація дієтологів України. У той же час офіційна статистика свідчить, що обсяги споживання цього злакового вироби в нашій країні зменшуються. Хліб містить вуглеводи, які дають людині енергію, клітковину, корисна для травлення, вітаміни групи В та ін.
Хлібопекарська галузь рухається в тому напрямку, щоб хліб не сприймали як просто додаток до їжі. Тому що в Україні домінує переконання, що без хліба не проживеш, що потрібно купити цілу буханку і трошки ковбаси. Намагаємося змінити цей стереотип. Переконати споживачів, що хліб може бути смачним, позитивно впливати на здоров’я (допомогти організму в відповідних процесах), бути самостійним харчової одиницею, яку навіть не обов’язково чимось намазувати ».
Технологи відзначають, що споживчих властивостей такі вироби не втрачають, але за умови правильного зберігання заморожених буханців (при температурі мінус 18 градусів, а без повторних розморожувань-заморозків). Заморожені хлібобулочні вироби, а також напівфабрикати з листкового тіста для випічки під торговою маркою «Наминайко» виробляє на одному з підприємств в Львові ПАТ «Концерн« Хліб-пром ». Хлібні напівфабрикати в Україну імпортують, зокрема з Туреччини і країн Євросоюзу.
На сайті інтернет магазину http: // www. vito-house. com / ru / представлений широкий асортимент сировини для виготовлення хлібобулочних і кондитерських виробів. Висока якість продукції дозволяє випікати смачні і ароматні товари, які не містять шкідливі речовини, а абсолютно безпечні і відповідають вимогам санітарно-гігієнічних норм і стандартів.