Узбецька кухня: манти

Відмінним блюдом, яке можна приготувати на вечерю є манти.

Манти – це блюдо узбецької кухні, яке за правилами готують з баранини. Але, так як в магазинах Росії досить важко знайти баранину, то не менше смачним блюдо буде і зі свинини.

Для приготування мантів нам потрібно зробити тісто. Рецепт тіста дуже простий і для його приготування потрібно кілька інгредієнтів: вода, сіль, борошно, рослинне масло.

Потрібно налити в чашу води, додати солі і рослинної олії і всипати борошно. Тісто має вийде як на пельмені. Його потрібно добре вимісити і залишити на 10-15 хвилин поки готуватися начинка.

Для начинки потрібно взяти свинину і цибулю. Велика кількість цибулі необхідно для того, щоб зробити манти соковитими. Нарізати його потрібно дрібними кубиками.

Свинину молоти в м’ясорубці не бажано. А краще злегка підморожене м’ясо (для зручності оброблення) нарізати на невеликі кубики.

Після того як продукти будуть підготовлені, їх перемішують і приправляють спеціями. Спеції, які необхідні для приготування мантів це: сіль, перець чорний і зра. ЗРУ найкраще купувати на ринку развесную, яка привезена із Середньої Азії, так як вона є ароматної і надає істинний узбецький смак страви.

Далі, тісто потрібно скачати у вигляді ковбаски діаметром 2 см і нарізати на невеликі шматочки. Стіл посипати борошном і розкачати в кружечок кожен шматочок тіста. На середину кола викласти фарш. Склеїти манти.

Готувати манти потрібно в мантишніца (мантоварке). Можна приготувати їх і в пароварці.

Час приготування їх приблизно близько години. Але якщо ви будете тримати і більший час з ними нічого не трапиться.

Подавати до столу можна зі сметаною, майонезом, кетчупом, вершковим маслом. Зверху можна посипати дрібно нарізаною зеленню.