Тірольські кнедлики з капустою

Національна кухня Тіролю на перший погляд не може вразити вишукуваннями розбещеного дарами природи жителя рівнинній Європи – через відсутність родючої землі, дефіциту свіжих овочів і зелені, тірольці здавна харчувалися простий, живильним, але, тим не менш, дуже смачною їжею.

Одне з відомих страв – кнедлики – своєрідні пиріжки, пельмені або галушки з начинкою. Кнедлики додавали в суп, подавали на друге з м’ясом, і навіть пригощали ними на солодке – все залежало від того, яку начинку – овочеву, м’ясну, здобне – використовували для їх приготування.

Готувати кнедлики легко, і це не займе багато часу.

Щоб приготувати кнедлики, потрібно мати під рукою наступний набір продуктів:

– білий хліб 250 г (до речі, необов’язково брати свіжий, можна і вчорашній);

– масло вершкове 25 г;

– петрушка 1 пучок (або 15 г);

– маленький качан капусти (близько 500 г);

– молоко 3/4 склянки;

– копчене м’ясо (підійде куплена в супермаркеті нарізка) 100 г;

– куряче яйце 1 шт.;

– борошно 3 столові ложки (без гірки);

– бекон 40 г;

– базилік, чорний перець, сіль за смаком;

– часник 3 зубчики.

1 Дрібно покришити хліб, попередньо зрізавши тверді палітурки.

2 Додати нашатковану петрушку і розм’якшене масло. Все добре перемішати.

3 Залити отриману масу холодним молоком, додати яйце і ще раз перемішати.

4 Копчене м’ясо нарізати тонкими смужками і разом зі столовою ложкою борошна додати в тісто.

5 Скачати з отриманого тіста кульки діаметром близько 6 см, і зварити до готовності.

6 Капусту і бекон дрібно нарізати (рекомендується використовувати тільки ніжні капустяне листя).

7 Злегка обсмажити, і тушкувати під кришкою, періодично підливаючи гарячу воду.

8 Тим часом подрібнити часник в чеснокодавке і змішати його з базиліком, перцем і сіллю.

9 Додати цю суміш в ємність з капустою.

10 Тонкою цівкою, постійно перемішуючи, всипати 2 столових ложки борошна і тушкувати до готовності. Щоб не утворювалися грудочки, використовуйте для перемішування дерев’яну ложку.

11 За допомогою шумівки покладіть кнедлики на тарілку і полийте зверху вийшов капустяним соусом.

Кнедлики з капустою – відмінний вечерю або гарнір до м’ясної страви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *