Страви мексиканської кухні: гострі тако з м’ясом і овочами

Тако вважається одним з найвідоміших і дуже популярних страв в мексиканській кухні. Тако є сендвічі незвичайної форми, які наповнюють різноманітною начинкою, наприклад, скибочками ковбасок чорізо, консервованої або відвареної квасолею, м’ясним фаршем, обсмаженою зі спеціями, морепродуктами, зеленим або салатним луком, листям кактуса і багатьма іншими компонентами. Обрану начинку акуратно складають на коржі, які мають жорстку форму, а потім приправляють додатково гуакамоле, свіжої подрібненою зеленню, сальсою і сиром. В даний час існує багато різних видів тако: peskado, de Cabeza, de Adobada, de Camarones, de Cazo, de Asador і т. Д.

Тако вважається легким обідом, а подають це блюдо, як правило, без посуду.

Для приготування тако знадобляться наступні компоненти:

– коржі «тако» – шість штук;

– суміш з білої і червоної консервованої квасолі (52 г);

– парне яловиче м’ясо (540 г);

– зелений салат (230 г);

– м’який сир (до смаку);

– зелений листовий салат подрібнений (210 г);

– огірки свіжі (210 г);

– томати соковиті (180 г);

– перець солодкий болгарський не надто великий (одна штука);

– свіжа морква невеликого розміру (одна штука);

– часник очищений (сім зубців);

– цибуля салатний середнього розміру (одна головка);

– зелень свіжа рубана (54 г);

– приправи, сальса (за смаком).

Всі вищевказані компоненти розраховані на шість порцій гострої тако з овочами і м’ясом.

Парне м’ясо слід нарізати на шматки середнього розміру, а потім подрібнити в фарш в блендері. Нарізати дуже дрібно м’якоть солодкого перцю, томат, зубці очищеного часнику, натерти на дуже великій тертці свіжу очищену морквину.

У сковороду з високими стінками і товстим дном налити невелику кількість оливкової олії і обсмажити терту моркву. Очистити і подрібнити цибулю салатний (трохи залишити для салату), додати до морквині разом з м’ясним фаршем, продовжити жарку. Викласти в сковороду подрібнені томати і солодкий перець, продовжувати смажити їх протягом двох хвилин, потім накрити сковорідку щільно кришкою. Хвилини за три до повного приготування овочів додати додатково приправу, соус сальса, подрібнений часник. Все перемішати, продовжувати гасити овочі до повної готовності, відключити плиту, потім додати рубану свіжу зелень, перемішати всі компоненти.

Духовку розігріти до 160 градусів, з упаковки вийняти все коржі тако і акуратно розставити їх у страві для запікання. Поставити це блюдо з коржиками хвилин на шість в розігріту духову шафу, а після цього наповнити тако начинкою, зверху викласти квасолю рівними порціями і посипати тертий м’який сир. Залишити блюдо в духовій шафі до тих пір, поки сир не почне плавитися.

Приготувати салат із зелених салатних листя, залишків лука, одного свіжого томату і огірків. Заправити приготований салат олією оливковою, додати сіль і спеціальні приправи, потім подавати з приготовленим тако.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *