Сирна картопля в горщиках

Страви в горщиках — це сама досконалість. Як правило, їжа приготована таким способом відрізняється неземною соковитістю, ніжністю, апетитні і м’якістю. Сирна картопелька в горщиках має всі ці переваги, тому підійде в якості основної страви на святковий стіл.

Складові:

• 0,6-0,7 кг. Будь-якого філе;

• картопля;

• 2 великих морквини;

• 5 великих цибулин;

• 100-200 гр. вершкового масла;

• 3 зубки часнику;

• 300-350 м сиру твердого;

• 350-400 мл. сметани (вершків або майонезу);

• соняшникова олія;

• сіль, перець, приправи.

«Сирна картопля в горщиках» — рецепт приготування покроково.

1. Моркву і цибулю помити і очистити.

2. Порізати квадратиками середнього розміру.

3. Обсмажити в соняшниковій олії до золотистого відтінку.

4. Картоплю очистити, помити і обсмажити так само як морквину з цибулею.

5. Філе помити і порізати на середні квадратики.

6. Обсмажити на маслі до повної готовності.

7. Всі обсмажені продукти змішати, заправити сіллю, перцем і спеціями за смаком.

8. Горщики зсередини натерти часником і на 1/2 заповнити сумішшю м’яса і овочів.

9. Сир потерти на тертку з великим поділом. І висипати в горщики поверх м’яса з овочами.

10. Залити все 1/2 частиною сметани. Якщо сметани немає, то її можна замінити майонезом або вершками.

11. Горщики заповнити до самої їх верхівки. Злегка присипати все сиром, залити сметаною.

12. На сметану покласти шматок масла.

13. Запікати 60-90 хвилин в духовці.

14. Потім подавати до столу.