Самостійна перевірка якості сільського молока

Кожен з нас любить домашнє сільське молоко. Воно і на смак відрізняється від магазинного, і по «натуральності».Як же грамотно вибрати цей продукт на ринку?

Домашнє молоко завжди високої жирності від 3% до 6%, і саме тому, його колір повинен бути насичено-білим, з легким кремовим відтінком.

Розбавлене молоко можна визначити за кольором – воно злегка віддає блакитним або на вигляд напівпрозоре.

Іншим методом перевірки концентрації молока є звичайний стакан з водою. У нього потрібно капнути молоко. При якісному і нерозбавленому продукті, крапелька повинна швидко опуститися на саме дно, а потім неспішно розчинитися.

У натуральному коров’ячому молоці через 6-9 годин утворюється верхній шар вершків. Якщо в пропонованому молоці немає «шапочки», то або вершки зняті, або продавець розворушив молоко, але в цьому випадку, через час вони знову з’являться на поверхні

Запах натурального сільського молока не можна переплутати ні з чим. Якщо запах вас чимось збентежив (наземний або кислий), без коливань, незважаючи на ціну, ігноруйте такий продукт.

У літню пору молоко, навіть перебуває в холодильнику, скисає після доби. Якщо вам необхідно збільшити термін зберігання молока, то його слід відразу ж прокип’ятити. Кип’ячене молоко можна зберігати в холодильнику до тижня.