Команда Зонненбурга особливу увагу приділила поживним речовинам – сиаловой кислоті і фукоза, двом членам сім’ї цукру

Команда Зонненбурга особливу увагу приділила поживним речовинам – сиаловой кислоті і фукоза, двом членам сім’ї цукру. Хоча це і не такі популярні слова, як глюкоза, фруктоза або лактоза, ці два сорти цукру виробляються в кожній клітині нашого тіла і абсолютно необхідні для нашого виживання і здоров’я. Вони також знайдені в м’ясі, яйцях і молочних продуктах. Клітини, що вистилають кишечник, створюють довгі ланцюги, що складаються з екзотичних і знайомих цукрів, які пов’язані один з одним і відомі під загальним терміном слиз. Цей продукт виконує дві корисні функції. По-перше, шляхом покриття внутрішньої стінки кишечника слиз утворює непроникний захисний бар’єр, що утримує мікроби, які виконують корисну роботу всередині шлунково-кишкового тракту, від виходу з кишечника в кровотік, де вони могли б привести до летального результату. Але слиз має і другу функцію: дає нашим корисним мікробам гарантоване джерело різних цукрів, наприклад, сіалова кислоту і фукоза, які вони можуть розщепити і використовувати кількома способами, наприклад, отримувати від них енергію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *