Керамічні ножі – практично і корисно

Жодна господиня не може обійтися на кухні без ножа, адже цей предмет домашнього вжитку допомагає чистити, подрібнювати продукти, нарізати їх скибочками, кубиками, кільцями, одним словом втілювати найвишуканіші ідеї! Поряд з традиційними сталевими ножами все більшу популярність завойовують керамічні ножі. У чому ж секрет такої уваги і як правильно ними користуватися?

Ножі з кераміки не вимагають частої заточки, при правильній експлуатації кромка керамічного ножа залишиться гострою мінімум півроку, а то й більше. Цирконієва кераміка – вельми твердий матеріал, який чудово справляється як з м’ясом і овочами, так і з м’яким свіжим хлібом.

На відміну від металу кераміка не реагує з кислотами, що знаходяться у фруктах, овочах, зелені, зберігаючи, таким чином, вітаміни і багато корисних речовин, необхідних для здоров’я людини. Розрізана поверхня яблука, наприклад, довго не потемніє при використанні керамічного ножа.

Ножі з кераміки відмінно вписуються в інтер’єр кухні, адже виробники намагаються слідувати останнім тенденціям в дизайні аксесуарів для кухні та по максимуму приводити свої вироби у відповідність з цими тенденціями. Цікаво і незвично виглядають ножі з лезами з чорної кераміки, особливо в поєднанні з красивою підставкою під них.

Найбільше керамічні ножі не люблять трьох речей – падінь з висоти на тверду поверхню, розпилювання кісток (розколювання льоду, горіхів і подібних продуктів) і скляних обробних дощок.

Кераміка хоч і твердий матеріал, але в той же час і крихкий, тому ніж може розбитися при падінні.

Розпилювання кісток є причиною появи зазубрин і відколів на лезі.

Використання дерев’яних або пластмасових обробних дощок не дозволить ножа швидко затупитися, як це трапляється від зіткнення зі склом.

Керамічні ножі стануть прекрасними помічниками будь-якій господині, своїм зовнішнім виглядом додаючи родзинку в інтер’єр кухні.